Spagetti gyömbérmártással
syza 2005.04.02. 14:20
Spagetti gyömbérmártással
Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1
nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál reszelt
gyömbér vagy gyömbérpor, fél citrom leve, 1 evőkanál Vegeta
(vagy 2 marhahúsleves-kocka), 1 mokkáskanál törött fekete
bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál búzakeményítő, kevés só.
A spagettit megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen
tartom. Közben a megmosott zöldpaprikát kicsumázom, és
vékony csíkokra vágom. A megtisztított és apróra metélt
vöröshagymát az olajon üvegesre pirítom, ezután ráteszem a
zöldpaprikát, és tovább pirítom néhány percig. Hozzáadom a
meghámozott, feldarabolt paradicsomot, és beleszórom az
összes fűszert. Két deci vízzel felengedve, a
húsleveskockákat is beleteszem. Kis lángon addig főzöm, amíg
az egész sűrű mártássá fő. A tejfölt és a búzakeményítőt fél
dl vízzel simára keverem, és a mártásba öntöm. Folytonos
keverés közben sűrűre főzöm, végül a főtt spagettit is
beleforgatom. Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
|