Receptek : Zabpehellyel készült palacsinta |
Zabpehellyel készült palacsinta
syza 2005.03.26. 11:44
Zabpehellyel készült palacsinta
ZABPEHELLYEL KÉSZÜLT PALACSINTA (12-14 db)
Hozzávalók: 1 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg zabpehely (vagy
zabpehelyliszt), 2 dl tej, 3 dl szódavíz, fél dl olaj, 1
mokkáskanál só.
A zabpelyhet finomra darálom vagy összetöröm. A felvert
tojást a tejjel és a sóval összekeverem, majd hozzáadom a
lisztet és a szódavizet. Ezután simára keverem. Ekkor adom
hozzá a zabpelyhet és az olajat. 10 percnyi várakozás után
ismét összekeverem, és kikent palacsintasütőben a szokásos
módon vékony palacsintákat sütök belőle. (Csak az első
palacsinta sütése előtt szükséges kiolajozni a serpenyőt,
mert a többi már "magát" olajozza.) Tetszés szerinti
töltelékkel, sósan is, édesen is fogyasztható.
|